donderdag 17 november 2016

Rekenen met kruidnoten

Vandaag staat een rekenles met splitsen op het programma. We werken nog vaak met materiaal. U moet dan denken aan fiches en blokjes of een rekenrek. Splitsen gaat heel goed met een fonduebordje, omdat er 3 vakken zijn. Je legt de voorwerpjes in het grote vak en splitst ze daarna in de twee kleine vakjes. Door te handelen betrek je meer zintuigen bij het rekenen. We hebben deze keer geen blokjes gebruikt,maar kruidnootjes. Dat is nog eens lekker rekenen......

zaterdag 12 november 2016

Nationaal schoolontbijt

Bordjes,bekers,bestek en niet te vergeten, de tafels in een kring. Aanschuiven voor een gezellig begin van de dag. Er is gesmuld van brood met beleg,fruit en melk. Alles zo gezond mogelijk. Na al het fruit van het gruiten deze week was dit een goede stap naar een gezonde school.

donderdag 3 november 2016

woensdag 2 november 2016

soep

Vandaag hebben wij soep gemaakt. Op een kookplaatje, veilig achter in de klas staat een pan te pruttelen. Eerst water in de pan met een paar bouillonblokjes. Dan allemaal aan het groenten snijden. Knolselderij, bloemkool, bos uien en prei, champignons en soepballetjes van rundergehakt.
De hele klas geurt heerlijk, vooral als we de peterselie gaan snijden.
Als de soep klaar is gaan we proeven en nog eens proeven. Samen hebben we de hele pan leeggegeten en gesmuld.

Soep

dinsdag 1 november 2016

Gymles op het koeienveld

Op maandag schijnt de zon nog uitbundig. Het is zonde om nu binnen te zitten. We gaan dus naar buiten, misschien wel de laatste keer dit jaar. Op het koeienveld  spelen we eerst samen met de parachute en daarna gaan we rennen,klimmen en schommelen. Heerlijk!!!!!

Egeltjes

Vandaag hebben we egeltjes van brooddeeg gemaakt. Ze staan nu op de vensterbank om te drogen. Ze zijn erg leuk geworden en de kinderen hebben er enthousiast aan gewerkt. Alleen die vieze handen,dat was nog even een dingetje voor sommigen.